Hoe maak je het uiteten met kinderen leuk?

Niets is leuker dan er met het hele gezin erop uit te trekken. Dit kan zowel een dagje dierentuin, pretpark of het heerlijk dineren in een restaurant zijn. Vooral dat laatste is ontzettend belangrijk, omdat het bijdraagt aan de ontwikkeling van de sociale vaardigheden van jouw kinderen. Toch is het uiteten iedere keer weer een uitdaging. Zeker als het om kinderen met een jonge leeftijd gaat. Het is daardoor volkomen te begrijpen dat je enigszins opziet tegen jullie bezoek aan een restaurant. Je wilt immers niet dat de andere gasten last hebben van jouw kinderen. Om dit te voorkomen lees je in dit artikel enkele tips waarmee het uiteten in een restaurant een feestje wordt voor jouw kinderen. Lees snel verder en wie weet gaan jullie binnenkort weer eens buiten de deur eten!

 

#1 Check voorafgaand het menu online

Kinderen staan erom bekend dat ze niet alleen snel afgeleid zijn maar ook nog eens moeilijke eters zijn. Om te voorkomen dat jouw kinderen uiteindelijk niets kunnen bestellen in het restaurant, is het verstandig om voorafgaand de menukaarten online te bekijken. Kijk hierbij ook direct even of het desbetreffende restaurant over kinderstoelen beschikt. Om discussies aan tafel voor eens en altijd te voorkomen is het verstandig om thuis alvast samen met je kinderen te kiezen wat zij gaan eten. Om het feest compleet te maken is het voor kinderen extra leuk als zij in het restaurant hun eigen eten mogen bestellen.

 

#2 Ga zo vroeg mogelijk naar een restaurant

Vrijwel de meeste kinderen worden vervelend zodra zij moe of overprikkeld zijn. Om te voorkomen dat jouw kind gaat schreeuwen, rennen of met het eten gaat spelen is het verstandig om zo vroeg mogelijk te reserveren. Eten jullie thuis altijd om 17:30 uur, maar in een restaurant pas om 19:30 uur? Dan is de kans ontzettend groot dat jouw kinderen geen honger meer hebben en moe zijn. Door vroeg naar een kindvriendelijk restaurant te gaan is het bovendien zelfs mogelijk om een goed plekje uit te kiezen. Een win-win situatie als je het ons vraagt.

 

#3 Kies bij mooi weer voor een tafel op het terras

Is het ontzettend mooi weer en is de zon volop aanwezig? Kies er dan zeker eens voor om een tafel op het terras te nemen. Dit brengt namelijk voor jullie de volgende voordelen met zich mee:

  • Als er eten of drinken op de grond valt, is dat buiten minder erg;
  • Kinderen praten vaak hard, maar dat valt buiten aanzienlijk minder op;
  • Buiten is er misschien meer om naar te kijken als afleiding voor je kind;
  • Geeft jouw kinderen de mogelijk om makkelijker rond te lopen.

 

#4 Probeer vooral rustig te blijven

Het belangrijkste wanneer je gaat uiteten met de hele familie is om de hele tijd rustig te blijven. Tijdens jullie etentje buiten de deur kan er iets misgaan met jouw kinderen of kunnen ze vervelend worden. Mocht dit gebeuren, los het dan samen op door te relativeren en rustig te blijven. Wees vooral niet te streng en laat jouw kinderen de volgende dag gewoon weer hun groenten opeten. Zodra jouw kinderen merken dat jij gespannen bent, dan gaan zij hun gedrag hierop aanpassen en dat is voor niemand gezellig. Probeer dus tijdens het uiteten met kinderen constant het hoofd koel te houden!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *