Kies het juiste materiaal voor je mok

Wanneer je op zoek gaat naar een geschikte mok, valt het je pas op hoe groot de variëteit van dit item eigenlijk is. Behalve de afmeting en vorm is het ook het materiaal van de mok waarmee je bij het doen van je keuze rekening moet houden. Bij dit laatste aspect speelt ook de reden waarom je de mok koopt en voor wie het bestemd is een rol.  De meeste mokken zijn of van porselein, keramiek of kunststof gemaakt. In de volgende alinea’s lees je daar meer over.

Wat is eigenlijk een mok

 

Een mok is een handig hulpmiddel voor het drinken van thee, chocomelk, koffie of andere vloeistoffen. Het is groter dan een kopje waardoor je minder vaak hoeft bij te vullen. Ofschoon de meeste mokken een oortje hebben dat als handvat wordt gebruikt, zijn nu de mokken zonder oor ook erg populair. Vanwege het grotere oppervlak kun je de mok bedrukken met een afbeelding, tekst of combinatie daarvan.

Porseleinen koffie mokken

Porselein is net als keramiek onder andere door verhitting en druk uit klei ontstaat. Door de toevoeging van Kaolien aan het klei krijgt dit materiaal zijn verfijnde, duurzame structuur. Deze mokken doen het  goed als relatiegeschenk of als mok die je bij speciale aangelegenheden op kantoor gebruikt. Je reinigt ze in de vaatwasser, wat de stevigheid van dit materiaal aangeeft.

Een mok van keramiek

 

Ook een mok van keramiek kun je laten bedrukken met je eigen afbeelding of tekst. Keramiek ontstaat op dezelfde manier als porselein. Doordat er geen kaolien aan de klei wordt toegevoegd is dit materiaal echter poreuzer en daardoor ook breekbaar. Toch zijn het ook mokken die in geen enkele keuken misstaan. Dit komt doordat ze geglazuurd kunnen worden en ook in verschillende kleuren beschikbaar zijn.

Kunststof als materiaal voor een mok

Niet iedere ouder geeft zijn of haar kind al op jonge leeftijd een  mok van breekbaar materiaal. De kans dat ze zich verwonden aan scherven is daarvoor te groot. Gelukkig zijn er genoeg alternatieven waaronder de mok van siliconen. Dit op plastic gelijkend materiaal ontstaat door onder andere koolstof, silicium en zuurstof aan elkaar te verbinden. Het is duurzaam, bestand tegen zowel hoge als lage temperaturen waardoor er heel wat leuke mokken uit vervaardigd worden. En door de bestaande druktechnieken kun je ook op deze mokken je eigen ontwerpen laten aanbrengen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *