Zo pak je het inkopen van afvalzakken goed en goedkoop aan

Ben jij de eigenaar van of een manager bij een hotel, restaurant of bar? En ben je op zoek naar nuttige tips om afvalzakken op grote schaal in te kopen? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze blog bespreken we vijf tips om afvalzakken op een slimme en efficiënte manier in te kopen. Want als ondernemer wil je toch ook dat je zaak duurzaam en milieubewust opereert, tegen zo min mogelijk kosten? Lees snel verder om te leren hoe je dat voor elkaar krijgt.

Doe goed research vooraf

Het is verstandig om verschillende aanbieders van afvalzakken met elkaar te vergelijken voordat je er een groot aantal inkoopt. Kijk hierbij niet alleen naar de prijs, maar ook naar de kwaliteit en duurzaamheid van de zakken. Kwaliteit en duurzaamheid kunnen namelijk ook op de lange termijn kostenbesparend werken. Vraag bijvoorbeeld naar certificeringen, zoals het Europese keurmerk voor biologisch afbreekbare zakken (EN 13432). Zo ben je er zeker van dat je geen miskoop doet.

Kies een goede maat en inhoud van de afvalzak

Het kiezen van een goede maat en inhoud van de afvalzak kan veel verschil maken voor je bedrijfsvoering. Bedenk goed hoeveel afval je ongeveer dagelijks produceert en kies op basis daarvan de ideale maat en inhoud van de zakken. Het kan voordelig zijn om een hogere inhoud afvalzak te kiezen, omdat je dan minder vaak hoeft te wisselen en dit dus minder tijd en geld kost.

Bestel afvalzakken in bulk

Als je een groot aantal afvalzakken tegelijk bestelt, krijg je vaak korting op de prijs. Dit kan je veel geld besparen in vergelijking met het bestellen van kleinere hoeveelheden. Bovendien hoef je op deze manier minder vaak nieuwe zakken te bestellen, waardoor je bespaart op de verzend- en verpakkingskosten.

Combineer verschillende typen afvalzakken

Bedrijven produceren vaak meerdere soorten afval, die elk hun eigen afvalzak nodig hebben. Combineer deze verschillende typen afvalzakken om op de totale bestelkosten te besparen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een gecombineerde bestelling van papieren en plastic afvalzakken, in plaats van deze apart te bestellen.

Hou rekening met hergebruik

Mogelijk kun je sommige afvalzakken die je gebruikt hebben voor eenmalig gebruik, hergebruiken. Hierbij kan je denken aan afvalzakken van papier of biologisch afbreekbare materialen. Schoonmaak en een kleine reparatie zorgen ervoor dat deze zakken een tweede leven krijgen. Dit is goed voor het milieu en vaak goedkoper dan nieuwe zakken bestellen.

Samenvatting 

Met deze vijf tips ben je als horeca-ondernemer goed op weg om afvalzakken op een efficiënte, kostenbesparende en milieubewuste manier in te kopen. Hou bij de keuze voor afvalzakken altijd rekening met de kwaliteit, inhoud en maat van de zakken. Door goed research te doen vooraf en bulk inkoop te overwegen hoef je waarschijnlijk minder vaak afvalzakken te bestellen en bespaar je op tijd en geld. Denk ook eens aan het hergebruiken van afvalzakken, hiermee ben je niet alleen milieubewust bezig, maar het kan ook zorgen voor extra kostenbesparing.

Bron: victoriahoreca.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *